Såg kanskje ikkje heilt sånn ut, men god var den;) Oppskrifta kjem her for dei som vil prøve:
Sjokolade 200g mørk 70%, vaniljestang 1/2, smør 50g, egg 4 mellomstore, melis 60g, smør og sukker til formene
Slik gjer du: Finhakk sjokoladen, og smelt den over svak varme. Del vaniljestangen, og skrap ut frøene. Tilsett frøene til den lune sjokoladen sammen med det oppskårne smøret. Pisk eggekvitene stive sammen med melis. Vend litt av eggekvitene i sjokoladeblandinga. Så vendes de 4 eggeplommene i, og umiddelbart etterpå vendes resten av dei stivpiska eggekvitene i massen. 6 små ildfaste porsjonsformer smøres grundig med smør, dryss med sukker. Og alt overskytende sukker fjernes fra formene. Fyll formene med blandinga.
Settes endten i fryseren i 12-18 timer for så å sette dei direkte inn i ein 220 graders ovn i 20 min. Eller, for oss som ikkje klarar å vente, steike dei på 210 grader i 15 minutter.
NAM NAM:)
3 comments:
NICE!! det såg GODT ut :-) glede meg å sjå på fredag!!
altså- eg sko skriva sjå DYKK på fredag...men nå virke det som eg regne med dokke sko ta med dokke karameller på fredag. å det var slett ikkje meiningen! jeje. tolk det koss du vil.
hehe..no trudde eg plutselig ei stund at eg hadde lovt nåke;)
Post a Comment